torsdag 9 januari 2014

En sann historia: Motorvärmarstolpesknapparna som började peka neråt

Här är ett typiskt exempel på ett I-landsproblem som kan sätta vilken sammansatt kvinna som helst på gränsen till nervsammanbrottet.

Bakgrundsfakta:
"En man har installerat en motorvärmare i en kvinnas bil efter konstens alla regler. Mannen har tidigare ägt en bilverkstad och går under benämningen bilexpert.
Allt är frid och fröjd tills den dagen då bilen plötsligt blev till is trots att kvinnan missbrukat Lulebos direktstartning av motorvärmaren. Något är allvarligt fel.
Det enda som kvinnan kan "räkna ut" med logiskt tänkande är att stolpens alla svarta knappar ska peka uppåt, för det har hon hört. Kvinnan ser att stolpens alla knappar pekar neråt. Den frustrerade kvinnan famlar nu i mörkret men förstår ändå att hon borde ringa och felanmäla detta hos Lulebo, vilket hon gör. Kvinnan får inte det stöd hon behöver hos Lulebo, utan blir utelämnad i mörkret till att felsöka sladdsystemet helt själv genom att hålla på att dra ur kupevärmaren och se vad som händer då mm, men det händer inget särskilt. Hon försöker och försöker att felsöka men kommer oftast inte ens in i bilen då dörrarna är frysta".

Vems är felet?
Bilexpertens?
Lulebos?
Bilgrannen som har för hög volt på sin sladd?
Någon annans fel?

Förslag till lösningar
Köpa ny kupévärmare.
Kontakta bilexperten.
Stämma Lulebo.
Hålla på att flytta bilen till andra platser och stolpar för att kolla vad som händer då.
Ge upp och bara gråta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar