söndag 25 mars 2012

Har du tänkt på att du kan få ett fiskben i halsen

En vanlig syn i typ alla länder.
Pappan får ihop vardagen och alla är nöjda.
- Får man? Bör man? Kan man? 
- Nej det tror jag inte. Eller i alla fall inte hur som helst för det kan vara jättefarligt. Kolla med Svenska Socialstyrelsen, det finns säkert regler och riktlinjer att ta hänsyn till. Och du måste nog fylla i ett papper först. Du kan inte luta dig mot ditt sunda förnuft och att du älskar och skyddar ditt barn i alla lägen.


Funderar på att köpa en vespa. Det känns rätt i tiden, miljön och ekonomin. Men att leverera barn till skolan och träningar är med all säkerhet rätt så förbjudet i Sverige. Om inte annat oansvarigt och potentiellt livsfarligt.


Allt är livsfarligt 
Trafiken är livsfarlig i sig vare sig du cyklar till stranden eller sitter i en Volvo combi på E4:an. Konståkning och ridning är farliga sporter. Ramlar du mitt i ett flygskär med huvudet före kan det vara gonatt, faller du från hästryggen och landar på en vass pinne blir du pålad, hemska tankar.


Att äta fisk är farligt. Folk har dött av fiskben i halsen. En onödig död kan man tycka. Man borde kanske ha avstått den slarvigt rensade fisken och fortsatt leva? Eller i alla fall haft hårdbröd nära till hands...


Därför borde man kanske tänka sig för både en och två gånger innan man utsätter sig själv och andra för risker? 
Eller så äter var och en så mycket färsk fisk man vill utan att ens ha hårdbröd hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar