söndag 7 augusti 2016

Sanningen


Sandiga foppatofflor i storlek 22-23. Tånaglar i behov av nytt lack. Min nya sommarreligion är ju att vara på Aronsbadet vareviga soliga dag men idag blev det stranden. Vi gjorde en helomvändning. Stranden är 100 gånger mysigare men som småbarnsförälder vinner den kommunala badanläggningen. Begränsat vattenområde. Toalett, dusch och varmkorv. Smothies för en tjuga! Staket! KAFFEAUTOMAT! Lika glad pojke oavsett. 

Och jag har en väldigt klok 13-åring. Smart, rolig och vacker och allt på en gång. En fascinerande människa. Vi har alltid pratat mycket om kvällarna. Hon brukar börja dra sjuka skämt innan läggdags men med åren kommer vi djupare in på livet. Skämten har ersatts med samtal av mer filosofisk karaktär. Den lilla tänkaren analyserar och söker svar och jag försöker ge dem till henne utan att linda in dem i sockervadd. För visst vill vi väl alla ha sanningen även om den inte alltid är sockersöt? The truth will set us free, give me the truth and nothing but the truth och så vidare. Barn är klokare än oss vuxna och tids nog vet de allt ändå. 

Hursomhelst. Idag bad, familjemiddag hos mor och den långa filosofistunden. Sedan spänning på Netflix. Och nu de allra sista bladen på boken. Upplösningen är nära. 

Imorgon älskade söndag. Gonatt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar