torsdag 18 augusti 2016

Osannolika bloggämnen: Avocadon

Betakaroten, folat, niacinekvivalenter, Retinol, Vitamin, A, Tiamin, Vitamin B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, K, Fosfor, järn, jod, kalcium,  kalium, magnesium, natrium, selen, zink


Avokado är livet självt (se ovan). Jag skulle kunna äta (och äter det) varje dag. På hårdbröd med salt.


Problemet med avokado är att man måste norpa dem i exakt rätt tid och detta kräver erfarenhet och koncentration. Helst ska man blunda när man klämmer på dem. Det är viktigt att göra rätt bedömning för att slippa katastrofala följder. Öppnar man fel så är det kört! En omogen avokado är lika oätlig som en sten. Blir den däremot övermogen=svart och geggig. Om jag vore tvungen att välja så skulle jag hellre äta en övermogen avokado.


Det är dyrt och osportsligt att köpa butikernas "perfekt mogen avokado".
Det är mer hardcore att handla dem i nät.


Övrigt:
1. Många är rädda för avokadon men det handlar mest om okunskap. Eller att de har råkat ut för en omogen en.
2. Jag är en hejare på att göra egen guacamole.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar