lördag 5 mars 2016

Man blir en engelsk snobb

Blivit sugen på ett par klassiska snobbskor mitt i allt, som de här jodpuhrsen nedan. Alltså jag ska inte rida i dem. Nej, inte lera ner dem utan putsa dem ännu blankare och gå omkring och se snobbig ut! Såna här skor hittar man inte i vilket skräpföretag som helst. Leta efter märken som har funnits i minst 400 år och som använder ord som äkta, hantverk och gediget i sina annonser.

I såna här skor ser det ut som att man bor i en anrik herrgård på den gammelengelska landsbygden, ni vet hus som har grön beväxtning på fasaden. Man är lite adlig av sig och håller på med rävjakt. Man skjuter fasaner. Fast man skjuter som aldrig djuren. Man är bara med i Fasanklubben och Rävjaktskommitten för det fina sällskapet skull. Och för den goda Club sandwishen. Och för Martinin. Drajjan. 

Slottet som man bor i har självklart ett tillhörande stall men där jobbar man inte och lerar ner sig, det gör ens hästskötare i bar överkropp så bra. Man går bara dit och rider. Man har en egen chaufför och en blank svart bil. Morden i midsumer möter en jättegammal James Bond film.

Så här går det när man lufsat runt i samma slitna vinterkängor för länge. Nåväl, snygga skor i alla fall. Godnatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar