tisdag 22 mars 2016

Det var bättre förr




Ju äldre man blir, desto bättre var det förr (SE DIAGRAM OVAN).


När Tolvan gick på dagis så ingick det blöjor i priset. Blöjor var inget man behövde tänka på, förutom att ha dem hemma. Nu är blöjservicen indragen men dagisavgiften dyrare och lönerna inte särskilt mycket högre. Enligt Förskolans Policy har barnets vårdnadshavare 100 % ansvar över blöjorna. Förskolan har 0% ansvar över blöjorna. Det är vi som ska bevaka korgen, hålla på och räkna ut, vara förutseende och fylla på den precis i tid innan den sista blöjan är tagen. Det är ju som att spela schack! Enormt ansträngande för småbarnsföräldrar.


Visst går mina tankar till den där blöjkorgen ibland. Jag undrar hur många blöjor det kan vara kvar... men sen blir jag distraherad. Och när man minst anar det ringer en dagisfröken och då tror man alltid att Gossen har skadat sig eller att det har hänt något annat hemskt.


- Det är slut blöjor.


Och precis då tänker man på blöjkorgen igen.


Andra saker som var bättre förr är att alla sa "dagis", att Melodifestivalen var en gång per år och att man kunde gå till Posten för att posta saker. Att det fanns små kiosker och affärer överallt och att det spelades bra musik på radion.


Det var bättre förr helt enkelt och ännu bättre förr kommer det att bli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar