onsdag 16 mars 2016

Kärleksflödet

Kärlek är Gud.


Love is all.


Kärleken är.


I feel it in my fingers, i feel it in my blood.


Kan man älska nån på avstånd?


Kärlek har i alla tider försökt beskrivas. Alla dessa kärleksballader, dansbandens hjärta och smärta för att inte tala om Julio Iglesias, som har kämpat med detta ämne hela sin karriär utan att komma någon vart i livet.



Julio den stackars evige romantikern. Har Julio lärt sig något? Hur många gånger har han varit gift, någon som vet?




Vi dammar av oss och går vidare. Skaffar en bränna, tar på oss en vit fräsch skjorta och ler. Har vi lärt oss något? Har vi någon aning om vad kärlek är för nåt? Nej vi är alla förblindade.


Jag kallar det för en kärlekskänsla för enkelhetens skull. Vi sveps bort av den, blir friska av den, blir höga av den, offrar allt för den, blir sjuka av den och i värsta fall förgörs vi av den. Mitt favoritcitat genom tiderna som jag tänker tatuera in nånstans på kroppen:



Find what you love and let it kill you. För någonstans är passion det häftigaste som finns. Tänk att passionerat hänge sig åt något/någon så mycket att man dör på kuppen! Livet får en mening och dö ska vi ju göra ändå. Jag tror att kärlek är en kraft, låt säga en gudomlig kraft som sveper genom oss människor. Passion uppstår om två personer omges av samma kraft. Explosion. Vi blir nykära och livet leker. Efter ett tag lugnar kärlekskänslan ner sig men med åren fördjupas den och stärks. Sen är det upp till oss att hålla flödet vid liv genom att hålla sina kanaler öppna. Då en av personerna stänger flödet så blockeras kraften. It takes alltså two to tango. Elden behöver ved. Blommor behöver vatten. Orkar vi mata elden? Blåsa liv i den igen? Orkar vi vattna och ge näring till kärleksblomman?


Den oändliga, villkorslösa kärlek till sina barn slutar dock aldrig att flöda, det har naturen sett till på ett smart sätt. För hur odrägliga våra ungar än är så står vi där med öppna famnar och öppet hjärta. För dem stänger vi inga dörrar. Vänskapskärlek är också mer hållbar och inte lika bräcklig. Det är den romantiska "frivilliga" förgängliga kärleken som ligger risigt till, för att den ska flöda kräver den två öppna ingångar för att inte landa i sopsäcken som en vilsen komet.






The greatest love of all. Learning to love yourself.
Strong enough to live without you.

Låta det flöda i sig själv till att börja med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar