torsdag 1 september 2011

Det nya landet: Vuxenkalas och jultomtar

Vuxenkalas och kristna högtider för ickekristna
förbjuds i Sverige


Exempel på vuxenkalas - en straffbar ritual 2012
Förbud mot vuxenkalas införs
Med undantag för barn under 18 år kommer det att bli förbjudet med uppvaktning där enda syftet är att hylla en person som föddes på aktuell dag. Forskning visar att det inte är något att fira, utan att det endast medför en press samt en onödig ekonomisk utgift för personens omgivning. Ordet i sig, "födelsedagsbarn" torde vara en tillräckligt tydlig anvisning för att detta endast gäller omyndiga personer. En annan orsak till förbudet är att varenda människa har en egen "födelsedag" och därför bör den dagen ses som allt annat än unik.

Tillägg: Födelsedagskalas för barn samt jämna årsfyllningar för vuxna berörs inte av ovanstående lag. Spontana gåvor i form av diamanter, blommor och choklad är fullt lagligt.


Porslinstomten - ett minne blott år 2012
Förbud att fira kristen högtid om man inte är kristen
För ateister, blandreligiösa, icke-kristna, tvivlare eller andra obrydda kommer alla kristna ritualer och symboler att förbjudas. Det blir också förbjudet att vagga in barn i att "Tomten" finns, om man inte själv absolut tror det. Det blir straffbart att klä ut sig till Tomten, särskilt på fyllan, om man inte har full koll på om vem Santa Claus var.
Tillägg: Andra icke-religösa figurer som verkligen finns på riktigt, tex Tandfen, John Blund, Svarta Madam och Det stora elaka skogstrollet omfattas inte av ovanstående lag. Avskaffas gör inte Midsommarafton eller Nyårsafton.
Leve skogstrollet!
Det stora elaka skogstrollet
- en fin religionsneutral tradition som blir kvar.

2 kommentarer:

  1. Tandfen glömde att lägga en tia i glaset sist nån i familjen fyllde år. Det resulterade såklart i en smärre trovärdighetskris. Du skulle ha blivit stolt över mina övertygande och kreativa lögner som lyckades rädda denna fina tradition i sista sekunden.

    /Elisabeth

    SvaraRadera
  2. Haha, samma hände för oss. Det tog flera dagar innan guldpengen hamnade i glaset, och vad tror du hände mer!?? Jo tandfen glömde ta tanden! Försökte försvara henne och sa att hon säkert är stressad.. Viktigt att hålla barnatron vid liv.
    När ska du börja blogga?
    /p

    SvaraRadera