onsdag 12 mars 2014

Mat

Mat.. livet kretsar kring mat och Tian och jag kommer ofta på "egna" rätter, ihopslängda av det som finns hemma. 
De godaste rätterna kvalas in, döps och skrivs ner i vår receptbok. 

"Slalomrulle"
Mjukt tunnbröd med smör, hemmagjorda köttfärsbiffar som man hittat i kylen + lite majonäs och olivolja. Rulla ihop, strö på riven ost och in i micron en jättekort stund... servera med tomat -och rödlökssallad. 

Mör kyckling på nån timme
Häll olivolja, ingefära, salt och peppar på ett par kycklingfileer. (Färsk basilika om det finns) 

Stek fileerna i en massa svenskt smör tills de blir gyllenbruna. Sen ska de skivas och in i en 225 gradig ugn. Efter ett tag kastar du in skivad mandelpotatis och valfria grönsaker. Ös på lite vatten, mer olja och en flytande fond. Nu sköter den sig själv och efter nån timme är den klar. Servera med typ färskost (eller Erik Lallersteds bearnaisesås). 

Lasagne
Hör ju inte hit men är min favoriträtt genom tiderna. Katten Gustaf är inte alls ute och cyklar. 

Här orkar jag sällan tjorva med bechamelsås och bygga med plattor. Lassgne vill man ha på stört! 
Genvägen heter Helfabrikat som du bara hivar in i ugnen i 40 min och serverar med en vitkålssallad. 

Börjar det inte bli dags för lunch?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar