fredag 12 juli 2013

Aronspappor

Vi kan kalla dem aronspappor. De behöver inte betyda att aronsbadet i Luleå är inblandat alls, utan begreppet handlar om män som "skulle kunna tänka sig att spendera en hel lördag på aronsbadet", för barns skull. De slänger sig, offrar sig, går på tråkiga tillställningar, bär barn på axlar, står i köer mm. Listan kan göras lång på vad de står ut med utan att tappa tålamodet.

En Aronspappa kan se ut hur som helst. Jobba med vad som helst. Vara veckavecka-pappa bonuspappa eller en gift familjefar. Kännetecknet är att dessa hanar sällan går att finna på krogen. De är antingen hemma eller på någon barnvänlig tillställning.  Man kan också stöta på dem på gymmet, på Mc donalds och i mataffären. Har du tur kan du se ett helt gäng i fjällen, aronspappor klättrar nämligen gärna i berg eller utför andra extremsporter. Det är så de överlever.

Vi (jag och min vän) har gjort en lång och omfattande studie på denna art och vi ser dem överallt eftersom vi rör oss i deras kvarter.

Så, Är Aronspappan en tråkmåns?
En toffel?
Är han deprimerad och har gett upp sitt liv?

Ja så kan det vara men inte nödvändigtvis. Vi har träffat aronspappor som sitter på höga poster och har spännande liv. Fadersfigurer som både hinner förverkliga sig själv och hänga på utebad. Vältränade och glada aronspappor. Vi har sett dem ute på ölrunda med grabbarna, men ölrundorna är korta och rätt sällsynta. Att vara bakis på Aronsbadet är för dem otänkbart.

Givetvis kan Aronspappan gå över styr. Vi har sett exempel på sär-arter som verkat offra allt i sin önskan att finnas till för sin familj. Ett tecken på det kan vara en allt för nitiskt packad kylbag. Där curling tar vid och Aronspappan fjantar runt med servetter som matchar solstolarna, det här tycker han är kul! Den Aronspappan upplevs som astråkig och rent omanlig. 

Här kommer slutklämmen, hemligheten; Ett fint exemplar av denna ras SKA tycka att det är tråkigt på Aronsbadet, men vara där ändå.

Man försöker nu avla fram den ultimate fadersfiguren. Cool-lugn, stark, trygg, rolig, tålmodig, uppoffrande men med en lagom dos av vildhet kvar. 

Slutsats: 
1: Detta är helt enkelt en egen ras inom manssläktet med olika variationer.
2: Smaken är delad som baken.

Den viktigaste slutsatsen:
Oavsett vad ni män gör så blir vi kvinnor aldrig helt nöjda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar